Aanmelden bij Ondernemersnetwerk

Een ondernemersnetwerk voor ZZP-ers

22, Mar, 2018, 14:12

Netwerken bij ZZP'ers bestaat met name uit het maken van nieuwe contacten met andere ondernemers. Je kunt als ondernemer diverse doelen hebben bij het creëren en uitbouwen van je zakelijke netwerk.

Je kunt bijvoorbeeld als doel hebben je vakkennis verder uit te breiden, maar ook wanneer je op zoek bent naar opdrachten als startende ondernemer of ZZP'er kan een ondernemersnetwerk goed van pas komen.

Je bedrijf succesvol maken?

Iedere ondernemer wil natuurlijk zijn of haar bedrijf succesvol maken. Maar waar en hoe begin je?
Maak duidelijk wie je bent, wat voor bedrijf je hebt en waarnaar je op zoek bent. Of beter gezegd; de diensten of producten die je te bieden hebt.

Een zakelijk netwerk bouwen is dan ook een belangrijke taak van een (startende) ondernemer of ZZP’er. Hoe kun je als eigen onderneming nu effectief en resultaatgericht netwerken?
Hieronder leggen we het je uit;

Investeer tijd in je netwerk

Om het maximale uit jouw netwerk te halen, is het zaak dat je je eerst afvraagt of je iets voor die andere ondernemer kunt betekenen. Pas daarna kun je kijken waarvoor je zijn of haar producten of diensten zou kunnen gebruiken. Netwerken als ondernemer is in zekere zin  geven en nemen. Hoe werkt dit dan precies? Dit is mogelijk op verschillende manieren. 

Attendeer jouw zakelijke contact bijvoorbeeld op interessante websites of bekijk je eigen netwerk of je iemand weet die hem of haar verder kan helpen.
Alle energie die jij in je netwerk contact steekt, krijg je op den duur weer terug. Jouw zakelijke netwerk relatie zal sneller opnieuw contact zoeken, wanneer je een vertrouwensband hebt opgebouwd.

Voor het onderhouden van je netwerk is het van belang om (vooral wanneer het om nieuwe zakelijke contacten gaat) na een tijdje zelf opnieuw contact te zoeken. 
Stuur een e-mailtje of maak een fysieke afspraak. Dit maakt veel meer indruk dan dat je een visitekaartje van iemand ontvangt en dat je er zelf een paar uitdeelt. 

OndernemersNetwerk is ideaal geschikt voor startende ondernemers en ZZP’ers die willen werken aan het uitbouwen van hun zakelijke netwerk.
Je kunt dit platform gebruiken om zowel actief als passief te netwerken. Actief netwerken doe je hier door jouw bestaande contacten te onderhouden.
Denk aan het versturen van berichten of het plaatsen van een zakelijke advertentie m.b.t. je (nieuwe) bedrijfsactiviteiten.

Deel dit artikel:

OndernemersNetwerk.nl gebruikt cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn.

Akkoord