Aanmelden bij Ondernemersnetwerk

Het starten van een eigen zaak

27, Mar, 2018, 22:16


Een eigen zaak starten betekent veel informatie verzamelen ...

Je eigen onderneming starten kan een spannende beslissing zijn. Aan de ene kant heel leuk en uitdagend, je kunt je idee werkelijkheid maken. Met een eigen bedrijf kun je jouw (zakelijke) product of dienst aanbieden aan de consument of aan andere bedrijven. Het duurt even voordat je je onderneming goed draaiende hebt. Vooral het voorwerk is heel belangrijk.

Je kunt niet zomaar ineens een bedrijf starten, er gaan heel wat dingen aan vooraf voordat je onderneming bekend kan worden gemaakt aan de buitenwereld. Denk hierbij bijvoorbeeld aan:

• Het kiezen van een rechtsvorm. Dit heeft gevolgen voor de aansprakelijkheid van de onderneming en bepaalde belastingverplichtingen.

• Het kiezen van een bedrijfsnaam en je inschrijven bij de KvK. Het is verplicht dat je bedrijf staat ingeschreven in het Handelsregister.

• Het openen van een zakelijke bankrekening.
  Een onderneming onderhouden kan niet via je reguliere rekening. Zakelijk bankieren is dé manier om goed overzicht te houden over de zaak en om te voorkomen dat privé en werk door elkaar gaan lopen.

• Het afsluiten van verzekeringen. Hoe veilig en secuur je ook te werk gaat, er kan altijd iets onverwachts misgaan. Zorg ervoor dat je goed verzekerd bent.

Nieuwe zakelijke contacten aan je netwerk toevoegen

Als je onder andere de bovenstaande zaken op orde hebt, kan je beginnen met het zoeken van je doelgroep.
Je moet klanten en opdrachtgevers vinden aan wie je je product of dienst kwijt kan. Hierbij is het belangrijk om een zakelijk netwerk op te bouwen met contacten die je kunnen helpen, inspireren of waar je mee kunt samenwerken.

Netwerken kan veel verschillende dingen opleveren. Extra opdrachten, goede deals of misschien nieuwe vrienden. Het ontmoeten van nieuwe zakelijke contacten gaat natuurlijk niet vanzelf. Je moet jezelf proactief opstellen. Om te beginnen moet je doelen stellen. Met wie wil ik in contact komen en waarom? Neem vervolgens zelf initiatief. Het werkt het beste om naar netwerkborrels, beurzen en bijeenkomsten te gaan binnen je bedrijfstak. Face-to-face werkt veel beter dan via internet. Zo kan je op LinkedIn nieuwe mensen tegenkomen, maar daar komt bijna nooit iets vruchtbaars uit. Oftewel ga erop uit, maak reclame voor jezelf en ga op zoek naar gelijkgestemden.


Deel dit artikel:

OndernemersNetwerk.nl gebruikt cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn.

Akkoord