Aanmelden bij Ondernemersnetwerk

Hoe komt een ZZP-er aan opdrachten?

31, Mar, 2018, 02:18

Stel, je hebt besloten dat je een eigen bedrijf wilt starten. Na al die tijd wil je dat jouw visie werkelijkheid wordt, jouw product of dienst ga je op de markt brengen. Voordat je zover bent dat je winst gaat maken, moet je veel andere dingen regelen.
Wil je je onderneming in je eentje runnen zonder personeel? Dan is het starten als ZZP'er de beste keuze. ZZP'er staat voor zelfstandige zonder personeel. Een ZZP'er werkt zelfstandig en krijgt zelf alle winst die er met het bedrijf wordt gemaakt.


ZZP'ers moeten flexibel zijn met ondernemen ...

Het krijgen van opdrachten

Een groot probleem waar ZZP'ers vaak tegen aanlopen is het vinden van werk. "Hoe krijg ik opdrachten als ZZP'er?" is een vaak gehoorde vraag. Er is geen gouden regel die het beste werkt qua vindbaarheid. Een zakelijke advertentie plaatsen binnen dit ondernemersnetwerk kan jou als ondernemer helpen je klantenkring uit te breiden. Verder zijn er meerdere aspecten die uitmaken hoeveel opdrachten je krijgt. Hieronder staan een aantal belangrijke punten.

1. Weet wie je bent

Dit klinkt logisch, maar toch wordt het vaak vergeten. Zorg ervoor dat je als ZZP'er je missie en visie duidelijk hebt. Weet waarvoor je werkt en wat je idealen zijn. Je moet kunnen uitleggen wie jij bent en waarom klanten met jou in zee zouden moeten gaan.

2. Wees vindbaar

Ook vindbaarheid is vanzelfsprekend belangrijk om aan opdrachten te komen. Je moet sowieso een eigen website hebben. Dit kan tevens redelijk goedkoop met bijvoorbeeld Wordpress. Let hierbij ook op de vindbaarheid op Google (Search Engine Optimization).

3. Vergroot je netwerk

Je staat er als ZZP'er niet alleen voor. Er zijn veel meer ZZP'ers, freelancers of andere eenmanszaken die net als jou op zoek zijn naar opdrachten. Aan de ene kant ben je concurrenten, maar je kan elkaar ook helpen. Het is belangrijk om veel te netwerken en zo meer mensen te leren kennen. Zorg er ook altijd voor dat je visitekaartjes op zak hebt.

4. Wees professioneel en betrouwbaar

De kans is groot dat je aardig wat concurrentie hebt als je met je bedrijfje begint. Neem je bedrijf serieus en gedraag je professioneel. Wees vriendelijk naar je klanten maar niet te informeel. Dat kan onprofessioneel overkomen. Sommige mensen vinden het lastig om hier een goede balans in te vinden. Je moet onthouden dat jij als persoon en jij als bedrijf twee gescheiden werelden zijn. Natuurlijk moet je wel jezelf blijven, maar blijf gefocust op je onderneming.


Deel dit artikel:

OndernemersNetwerk.nl gebruikt cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn.

Akkoord