Aanmelden bij Ondernemersnetwerk

Een zakelijk netwerk opbouwen? Tips en adviezen!

08, Apr, 2018, 22:05

Ondernemers zijn succesvol door de hulp van mensen uit hun netwerk. Een sterk professioneel netwerk kan je helpen met het behalen van doelen die je alleen nooit voor elkaar zou krijgen. Van oplossingen voor schijnbaar onmogelijke problemen tot aanbevelingen van nieuw klanten, een netwerk helpt je onderneming om te groeien.
Met deze tips en adviezen bouw jij je eigen zakelijke netwerk razendsnel op!


Ondernemers werken constant aan hun netwerk ...

Netwerk advies

Bied zelf eerst hulp aan. Als je op een netwerkevenement alleen komt om antwoorden op je eigen vragen te krijgen is je aanpak verkeerd. Ontmoet je nieuwe mensen? Vraag dan hoe je met jouw kennis en ervaring kan helpen. Door advies te geven is de kans veel groter dat je dit ook weer zult ontvangen.

Gebruik Social Media. Twitter, LinkedIn en zelfs Facebook zijn zeer krachtige tools om met ondernemers uit jouw niche in aanraking te komen. Daarnaast bouw je met een actief bedrijfsaccount een groep trouwe volgers op die jouw boodschap graag met de wereld willen delen. Perfect voor de uitbreiding van je netwerk!

Neem deel aan lokale ondernemersverenigingen en maak snel contact met andere ondernemers. Bij dit soort verenigingen krijg je over het algemeen terug wat je erin stopt: jezelf aanmelden en wachten tot je netwerk groeit zal niet gebeuren. Het sleutelwoord? Proactief zijn!

Houd contact met eerdere connecties. Het spreekwoord verbrand geen schepen achter je gaat hier op. Een klant waar je met plezier voor hebt gewerkt? Of misschien je voormalige leidinggevende? Stuur ze af en toe een nieuwsbrief, persoonlijke boodschap of nieuwjaarsgroet. Zo houd je het contact warm genoeg om op het moment dat je écht met een vraag zit zonder schaamte bij ze aan kunt kloppen. Netwerken is werken. Besteed wekelijks een minimale hoeveelheid tijd aan het onderhouden van bestaande contacten en opbouwen van nieuwe connecties. Je weet nooit wanneer dit van pas kan komen. Wat is jouw favoriete aanpak om je zakelijke netwerk te laten groeien?

Facebook Twitter LinkedIn Google

OndernemersNetwerk.nl gebruikt cookies

Deze website gebruikt cookies om deze website te verbeteren en te analyseren en eventuele relevante advertenties van derde partijen te tonen, meer informatie. Door gebruik te blijven maken van deze website of door op "akkoord" te klikken, geeft u aan akkoord te zijn.

Akkoord